BATTERY UNLIMITED ÉS A KÖRNYEZETVÉDELEM

A környezetbarát megoldások híveként a megújuló erőforrásokat alkalmazzuk minden üzletágunknál, amely alól a BATTERY UNLIMITED sem kivétel.A környezetvédelem manapság kulcsfontosságú fogalom, az emberiségnek felelősséget kell vállalnia az őt körülvevő környezetért és élővilágért. Feladata, hogy az általa okozott károsodásokat megelőzze, vagy legalábbis mérsékelje. Ezek a gondolatok a cég filozófiájában is megfogalmazódtak, amikor az akkumulátor regenerálás technológiájával kezdett el foglalkozni.

Az elektromos targonca akkumulátor szerkezete alapján ólomból, ólom-oxidból, 35%-ban kénsavból és desztillált vízből áll. Ezek közül az ólom és a kénsavas elektrolit súlyosan mérgező és környezetpusztító anyagok. A sav a környezetbe jutva a talajvíz pH értékének megváltoztatásával okozna károsodást, bőrrel érintkezve pedig marási sérüléseket okoz. Az ólom sem kevésbé ártalmas, olyan elemek közé tartozik, amelyeknek semmi pozitív hatása nincs, ellenben sok negatív tulajdonsággal rendelkezik. Olyan toxikus nehézfém, amelynek rákkeltő hatása is van. Az emberi szervezetbe porának és vegyületeinek belélegzésével vagy táplálék útján kerülhet be, amely kis mennyiségben is szervi elváltozásokat okozhat. Többek között a vörösvérsejtek elroncsolódását, izombénulást, gyomorbetegséget okozhat.A káros anyagok szervezetbe kerülésének megakadályozására több megoldás született. Az ólom a legjobb hatásfokkal visszanyert fémek egyike, így több akkumulátorfeldolgozót hoztak létre, Magyarországon is. A feldolgozás során a káros anyagok nem kerülnek ki a környezetbe, sőt az ólomiszap kéntelenítésével létrejött nátrium-szulfátot gépjárművek műanyag alkatrészeiként használják fel újra. Emellett az akkumulátor gyártói és forgalmazói között szép számmal akadnak, akik visszaveszik a használt akkukat, illetve partnereiknél saválló és lefedhető konténereket helyeznek ki. A kormányzat téma iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy csak hatóságilag jóváhagyott konténereket, úgynevezett Palox-ban gyűjthetők.


A fentiekben felsorolt megoldások mellett megjelent egy újabb, korszerű technológiának köszönhető eljárás, amely költséghatékonysága mellett a mérséklő hatással van a hulladéktermelésre is. A BATTERY UNLIMITED által alkalmazott akkumulátor regenerálás irányelve, hogy a szulfátosodás következtében használhatatlanná vált, hulladéknak titulált akkut helyreállítsa, egyúttal megduplázva annak élettartamát.

A működésképtelen akkumulátorok regenerálása mellett a BATTERY UNLIMITED felvásárlással is foglalkozik, ugyanis a regenerálás során felmerülő esetleges cellacsere miatt hasznosnak bizonyul egy nagyobb méretű készlet létrehozása.

Amellett, hogy a BATTERY UNLIMITED csatlakozott a környezetvédelmi mozgalomhoz, költséghatékonysági szempontból sem utolsó. A regenerálás az új akkumulátor árának – amely milliós nagyságrendű lehet – csupán 35-40 százalékába kerül.


ElérhetőségekNyitvatartás

  • Hétfő - péntek: 7:30 - 16:00

Hírlevél feliratkozás

Kövesse híreinket!